2015. december 26.

Anime bejegyzés #1

Drágáim!

Úgy gondoltam, hogy ha elkezdtek mindenből egy sorozat részt, akkor szerintem ebből is el kell kezdeni. Ez a kedvencem szóval, vágjunk is bele! :3
Mi is az a anime?


Sokszor kérdezik. Az osztályban mindenki azt mondja, hogy egy kínai szar. Én akkor rögtön rá vágom, hogy NEM KÍNAI, HANEM JAPÁN! De akkor sem jegyzik meg, hogy japán, nem kínai. 
Az anime pontosabban egy grafika, egy rajzfilm. Sokan azt mondják, hogy nem rajzfilm, hanem valami más (nem mondták meg, ribancok). Én szerintem rajzfilm, mert hát megrajzolták, és...RAJZFILM, NA! Ez így van, fogadjátok el. 
Az anime egy japán rajzfilmsorozat. Többféle műfaja van, Az lehet fantázia, sci-fi, vígjáték, iskolai élet, stb. 
Az anime előtt van egy könyv, amit mangának hívnak. A manga alapján csinálják meg az animét. A legtöbb animét kicsit átírják, és nem úgy láthatjuk majd a monitoron, a sorozatokat, ahogy a mangában.
Nos, az anime az "animation" szó rövidüléséből származik. A műfaj több korosztálynak is nyújt szórakozást, nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is. Épp ezért az anime nem köthető a nálunk létesülő rajzfilmekhez, hiszen minálunk a rajzfilmek  elsősorban gyerekek számára készülnek, az anime pedig önálló műfajként létezik. Más szóval többféle stílusra tagolódik, mint például az élőszereplős filmek is. Az anime, bár a mangához viszonyítva később, a második világháború után jelent meg Japánban. Könnyen felismerhető, hiszen a rajzstílusa igen egyedi.(nagy szemek, karcsú test, stb..)
Na, akkor ez is lenne. Ezt jelenti az anime, vagyis pontosan mi is az.

Mikor is kezdted el nézni?

Már nagyon régóta ismertem, csak 5 évesen nem lehetett tudni, hogy mi a franc ez! A Megamax, vagy nem tudom melyik csatornán volt a Soul Eater, de én azt nem néztem, mert nem értettem. Egyszer megakartam nézni egy részt, csak az volt a gond, hogy kezdjük azzal, hogy az hányadik rész volt. Másodszor meg mi az anime. Harmadszor meg MI VAN?!
Nemcsak a Soul Eater volt, hanem ott volt a Dragon Ball, a Kilari és még csomó más. A Kilarit is egyszer láttam csak, de utána rá is hederítettem. Engem nem érdekelt. Engem inkább a Barbie kalandjai érdekelt. :D
Mikor 2013-ban megismertem újra, akkor én úgy mondtam, hogy találtam valamit! Pedig nem. Már régóta ismertem, csak én nem emlékszem rá. És én ebben az évben jöttem rá, hogy már kiskorom óta ismerem. Még most is van egy régi anime a Tokyo Mew Mew, ami még asszem megy a tévékben. Azt a sorozatot is nagyon szeretem. Nekem mindegy, hogy régi csak anime legyen. Még ott van a Witch sorozat is ami állítólag nem anime. Szerintem igenis az, mert ha megnézed ugyanúgy van rajzolva, mint a rendes anime. Az még mindig megy a tévében, és ha netán megakarod keresni, akkor az évekig fog tartani. 
Az első animém, amit tényleg végig néztem az a Omamori Himari volt. Kicsit perverz, de nagyon humoros, szomorú. Én körülbelül hússzor végig néztem annyira tetszett. A legtöbb figurát onnan rajzoltam meg. 
A legjobb barátnőmet Petrát felhívtam magamhoz, hogy nálam aludjon, és akkor ketten végig néztük a sorozatot. (Pontosabban én másodszorra.) 5 részt egy nap végig néztünk, és a többit meg másnap. Mi Petrával könyörögtünk anyának, hogy hagyj nézzük végig! De sajna nem engedte. De sebaj másnap felkeltünk, és gyorsan felrohantunk a galériához, és elkezdtük nézni a sorozatot. Olyan mintha moziban lettünk volna. Mind a ketten nagyon jól szórakoztunk. Azóta ketten animefanok vagyunk. :3

Mondanál párszót az első animédről amit végig néztél?

Ja, persze. :)

LEÍRÁS:
Az egész egy átlagosnak induló nappal kezdődik. Mikor is Rinko épp azon fáradozik, hogy Yutot "kiverje" az ágyból, majd miután ezt nem sikerül kiviteleznie, ráküldi Ranmarut, a macskát, mivel Yuto allergiás rá. Iskolába menet Yuto szóvá is teszi, hogy mire volt ez jó. Mire Rinko tudatja, hogy már 16 éves, amiről Yuto teljesen megfeledkezett és elővesz egy talizmánt, amit még nagymamájától kapott, és miközben erről beszélnek, feltűnik egy vadidegen lány, aki nagy meglepetésre még Yuto nevét és korát is tudja. Ezen Rinko megijed és gyorsan elrohan Yutoval. Majd az iskolában egész végig azon is agyal, hogy ki lehetett. Majd ebédszünetben a tetőtéren épp Rinkoval beszélik a lány kilétét, mire feltűnik Masuki, Yuto egyik barátja. Viszont elég szokatlanul viselkedik és rátámad Yutora. Majd egyszer csak feltűnik az az idegen lány még reggelről, és megmenti őket. Este viszont továbbra sem engedi el Yutot az a gondolata, hogy ki lehetett az a lány, és hogy mi történhetett Masukival. Már arra készül, hogy alszik, mire hirtelen csak úgy az ágyában találja azt a lányt. Ezen nagyon meglepődik, és azon is, hogy a lány cseppet se akarja visszafogni magát. Viszont Yutot inkább az érdekli, hogy mi is történt, amit a lány el is magyaráz. Az elmondása szerint az amulett, amit Yuto birtokol fel volt töltve varázserővel, mely egészen eddig rengeteg bajtól megvédte. Viszont a tárgy elvesztette a varázserejét, ezért attól a perctől fogva Yuto vonzza az olyan ayakashikat, mint ami megszállta Masukit. A lány megígéri, hogy megvédi majd tőlük. Végül Yuto rákérdez a legfontosabbra, hogy ki is ő, mire a lány elárulja a nevét. Nevezetesen Himarinak hívják, szintén ayakashi, egy macska lány.

Forrás: AnimeAddicts

                                                         VÉLEMÉNYEM:

Az anime nagyon jó, azoknak ajánlom, akik szeretik a humort, kicsi perverzséggel megfűszerezve. 
Nekem a kedvencem Shizuku és Tama-san volt. Nem tudom miért, de ők ketten szerintem nagyon jók. De ha ők ketten nem lennének akkor Himari és Rinko lenne a kedvencem. Rinko és Himari nagyon jó rivális páros. De én annnak örülök, hogy Himari meg Rinko a végén megbíznak egymásban. Yuto-kunnak is nagyon nehéz dolga van. Yuto mindenkivel kedves akar lennei, és nem akar senkinek se bajt okozni. 
DE A LEGJOBB AZ EGÉSZ SOROZATBAN, HOGY HIMARI ÉS YUTO CSÓKOLÓZNAK!!!
Mikor csókolóztak én nagyon örültem. Nem tudom miért, de én végig Himarinak szurkoltam. 
Az animének az op-ja meg az end-je is nagyon jó. Mindig énekelni kezdek, ha meghallom. Az animére én az 5-ből simán egy ötöst adnék. De vannak olyan részek mikor nem tetszett, és arra négyest adnék. 
A sorozatnak az alapsztorija nagyon érdekes, és vicces. Csak mondom, hogy egy kicsit perverz az anime, de elfogadható. Ez volt az első animém, elfogadtam, kibírtam. Nincs vele semmi baj.
Himari egy nagyon okos, és értelmes lány belül, de kívül....hát...hogy is mondjam....perverz. Nem a fiú perverz! Hanem Himari! Manapság a japán emberkék úgy csinálják, hogy a csajok perverzek, nem fiúk. Nem tudom miért jó ez nekik, de ők így akarják. Akkor ez is lenne az első pont az anime bejegyzésnél. Talán a folytatásnál a második animémet fogom elmondani.
Kellemes ünnepeket, és

"Az álmaimat csak egy hang segítheti meg"

Puszi. Lilla


4 megjegyzés:

 1. Szia! Először is tudatni szeretném hogy tetszik a blog, csak nem nagyon tudtam hogy hova írjak, szóval gondoltam a legfrissebb poszthoz írok. Nagy bátorság kell ahhoz hogy egy olyan blogot indítson az ember, ami témához teljesen kötetlen és igazság szerint mindenről szól, de közben semmiről. Tudom mert én is valahogyan így írogatok :)
  A designed külön is megemlítendő, nekem személy szerint nagyon tetszenek a pasztel színek és.. és úgy egyszerűen hangulatos, mit ne mondjak. :)
  Egyébként az animések azért nem szeretik rajzfilmnek hívni a műfajt, mert a köztudatban úgy van fenntartva az rajzfilm, mint gyerekfilm, és mivel az anime közösség nagy része felnőttekből és fiatalokból áll (nem tudom mennyi idős vagy szóval nem sértésként) ezért a legtöbben elvből elutasítják a "rajzfilm" megfogalmazást. Az anime egy külön műfaj és kész.-így mondják. Én nem vagyok különösebben nagy anime fan, de a Narutot és a Kilarit és is néztem korábban, a Narutot a mai napig is nézem :) (Te nézed :D) A Witch meg egy anime, csesszék meg, az és kész, én mindig animeként tartottam számon, én neten nézem a húgommal, eszméletlen de komolyan :)
  Csak ennyit akartam, kicsit elszaporodott a szó, nagyon tetszik a blog, csak így tovább!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, nagyon köszönöm! Igen az animéről először én is ezt gondoltam, csak aztán úgy gondoltam, hogy rajzfilm. Te is szereted a Narutot?! De jó! Még egy Naruto fan! Én igazából nem rég kezdtem el, de nagyon tetszik. A Kilarit az egyik barátnőm még mindig nézi, de kiskoromban én is néztem. Nagyon szerettem a Kilarit főleg a teknősbékát, meg a hörcsögöt! Szerintem ők ketten a legjobbak a sorozatban. Amúgy tényleg az anime külön műfaj, mert egyáltalán nem hasonlít a rajzfilmek grafikájára. A legtöbb rajzfilmnek a grafikája majdnem ugyanolyan. De mindenki úgy gondolja, ahogyan Ő akarja. Én is néztem a Witch-et meg még van könyv is belőle! A nővérem volt Prágában és hozott Witch újságot nekem! Bár azt nem értem, mert nem magyarul van. Sajna már nagyon rég megszüntették a Witch újság gyártását, de EGY megvan!
   Nagyon örülök, hogy a blogomra érkeztél és tetszik is.
   Puszi, Lilla <3

   Törlés
  2. Én még évszázadokkal ezelőtt szereztem egy könyvet a könyvtárban. A legtöbb lapja ki van szakadva és néhány oldal szerintem hiányzik is de úgy két éve tulajdonképpen rongyosra olvastam. Imádom, szerintem ebből nem is igazán lehet kinőni :) Én már eléggé régóta nézem a Narutot, háromszor néztem végig a szinkronizált részeket az Animaxon, aztán amikor már negyedszerre akarták levetíteni elkezdtem nézni a Shippuudent, az viszont csak felirattal van fenn. Volt olyan időszak amikor a gépem tárhelyének a 3/4-e Narutoból állt :D Nekem a Kilariban egyértelműen Kávé a kedvencem - legalább is az volt, mostanra talán már kicsit kinőttem belőle, inkább már csak a húgom nézi - de imádom a csaj ruháit is, azon kevés animék egyike amiben a főszereplő nem mindig ugyan abban a ruhában szaladgál egész idő alatt :D
   Én a mostohanővéremtől örököltem egy Witch-es mappát. :)
   Ha nem bánod - meg ha nem zavarok - akkor azért azt is megérdeklődném hogy a Witch-ből ki a kedvenced. :) Szép estét!

   Törlés
  3. Jajj, dehogy! Nem bánom! Én Hay Lint nagyon szeretem, meg Irmát.
   Puszi, Lilla

   Törlés

Szablon wykonała Nikumu
dla Zaczarowanych Szablonów.