2015. december 25.

Szemekbe zárt titkok - Filmkritika #1

Sziasztok!

Ma néztem meg egy MARHA ijesztő filmet, és én ezt most elszeretném mondani nektek az én véleményem szerint.
Ha kíváncsi vagy, menj tovább az 'Akarod vagy sem?' gombra. KATT rá! :3Na, el is érkeztünk az első 'film kritikához' . A kritikáló képességem 50% -on van, szerintem. A mesélés nekem az jobban megy. De annál is elszoktam akadni, ezt szerintem észre is veszitek a blogomon.
Na, de kezdjük is el!!!

                                                         LEÍRÁS:

Az államügyészség nyomozója, Jess Cobb (Julia Roberts), az FBI nyomozó Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor) és a helyettes kerületi ügyész, Claire Sloan (Nicole Kidman) karrierje szépen ívelt felfelé, hiszen beválogatták őket a terrorizmus elleni munkacsoport tagjai közé a szeptember 11-i támadások után Los Angelesben.
Egy végzetes délután azonban mindegyikük életét végérvényesen felforgatja, amikor Jesst és Rayt egy gyilkosság helyszínére hívják és az áldozat nem más, mint Jess lánya, Caroline. Amikor az egyetlen gyanúsítottról kiderül, hogy védettség alatt áll és szabadon kell engedni, mindhárman meghalnak belül egy kicsit és ez megviseli kapcsolatukat is. Ray kilép a szervezetből, de nem adja fel, megszállottan keresi a gyilkost, és 13 évvel később olyan nyomra bukkan, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Az ügy újra nyitásával a férfi régi sebeket tép fel, a csapat újra összeáll megkeresni a gyilkost, azt azonban már egyikük sem látja tisztán, hogy ez alkalommal az igazságért teszik-e vagy a bosszúért.

Forrás: Mozinéző


                                                   VÉLEMÉNYEM:


A film alapsztorija nagyon tetszett. A színészeket is megdicsérem, mert nagyon nehéz szerepet kellett elvállalniuk. Egyszer szomorú, máskor meg egy vérengző, aki e legszívesebben gyilkolna, ott egy helyben.
Julia Roberts volt szerintem a legjobb a színészek közül, mert gondolj bele, ha te lennél az anyuka és meghalna a lányod? Mennyire fájna? És ezt neki el kellett játszania, nagyon nehezen. Julia eleve egy jó színész, de nem gondoltam volna, hogy egy ilyen szerepet is elvállalna, De egy filmnek a szereplőit úgyis el kell vállalnia valakinek, mert ha nem vállalják el akkor nem lesz film.
Ray mikor látta Jess lányát a kukában holtan, akkor nem bírt megszólalni. Akkor én meg mondtam magamban, hogy mi van, mondj már valamit! Cseszd meg!
Ha én is ott lettem volna, akkor én már rég sírva fakadtam volna. Én nem bírnám ki, hogy ne sírjak. De Ray kibírta. Ray eleve egy férfi, ezért nem is szabad sírva fakadnia. Mindenki sírhat, csak ne olyan durván.
Chiwetel-nek is nagyon nehéz szerepe van, Ray-ként, mert neki kell kiderítenie, hogy ki a gyilkos. A filmben nagyon sokat szenved Claire-vel együtt. Ők ketten mindent megpróbálnak, hogy Jess-nek is jó élete legyen, meg már felejtsétek el az egész dolgot.

A film sztorija egy kicsit zavaros lett a végén, de öt perc múlva megértettem, hogy mi volt a lényege. A sztori részei egyenként, fokozatosan durvább lesz. Kiderül, hogy az egyik rendőr is benne van a bűnügyben, aki állítólag egy bűnös.
A végére minden kiderül, de nagyon durván. Az elején is kicsit összelehet zavarodni, mert egyszer van úgy, hogy mostani évben játszódik, máskor meg 13 évvel ezelőtt. Először leírták, hogy 13 évvel ezelőtt, de utána nem. Én onnan jegyeztem meg, hogy 13 évvel ezelőtt Claire-nak, hosszú haja volt és most meg rövid. Szerintem így könnyen kilehetett számítani, hogy mi mikor történt meg.

Jess-t...én...nem is tudom elképzelni... miután meghalt a lánya, Caroline, akkor egy kicsit legyengült, de utána nagyon erős lett. Egyszer olyan, egyszer ilyen.

Én megmondom őszintén a film nagyon, de nagyon tetszett. Összelehet zavarodni, de a végén megérted. Én így voltam, De lehet, hogy Te leszel olyan okos, hogy Te már az első pillanattól, nem leszel összezavarodva. Én nem voltam ilyen okos, de én eleve nem vagyok egy valami nagy ész. :D
Na, akkor ez is lenne az első filmkritika. Remélem tetszett, és ha akartok még ilyet írjátok meg a Vendégkönyvbe! (De ha nem írtok semmit én akkor is írni fogok még ilyeneket, Szemét vagyok :D)

Boldog karácsonyt még egyszer mindenkinek, és

"Az álmaimat csak egy hang segítheti meg"

Puszi: Lilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szablon wykonała Nikumu
dla Zaczarowanych Szablonów.