2015. október 25.

Első könyvajánlóm

Hali!

Most ebben a bejegyzésben 2 könyvet fogok nektek bemutatni, amik a kedvenceim. Kicsit gyerekesek, de nekem nagyon tetszenek.Oldalszámok: 288                                                                                                         
Kötéstípus: kemény táblás
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft. 
Eredeti cím: Dork Diaries
Fordító: Neset Adrienn
ISBN: 9789632456638
Országos megjelenés: 2012.12.18.
Leírás:
Nikki Maxwell nem csak új iskolát, de új életet is akar kezdeni. Itt a remek alkalom, hogy katasztrofális múltját maga mögött hagyva vagány, népszerű és menő csajként újjászülethessen. Csakhogy Nikki az a fajta lány, aki ebédnél magára önti a spagettit, minden csínytevésével lebukik, Halloween-re patkánynak öltözik, és az apja teherautójának tetején egy gigantikus műanyagcsótány ül. Már az első napokban magára haragítja az iskola legnépszerűbb üdvöskéjét, MacKenzie-t, aki aztán ádáz ellensége lesz, és beleszeret a jóképű Brandonba, aki látszólag észre sem veszi. Nikki életében nincsenek unalmas percek, és az élesnyelvű tini most megengedi, hogy belekukkants a naplójába!

Véleményem:
Mikor megvettem a könyvet, azt hittem gyerekes lett, de később annyira megtetszett, hogy nem akartam letenni a kezemből a könyvet. És a könyvet egy nap alatt kiolvastam. 
Ez a könyv ugye, sorozat, szóval a többi részét most nem mutatom meg. De ha a nevén megkeresitek akkor megtaláljátok. :)
Mikor kiolvastam a könyvet, akkor mondtam anyának, hogy meg kell vennünk a 2.részét is! Csak az volt a gond, hogy még nem jelent meg a második rész. De az már rég volt. De mára megvan az összes része! Juppíí! 
Most a könyvre visszatérek. Eddig is könyvről dumáltam, de most tényleg a saját véleményemet mondom el.
Akkor nekem nagyon tetszett. A történet nincsen elkapkodva, humoros, romantikus. Pont jó. Nekem való. Nikki pontosan olyan mint én. Egy hülye, aki mindenbe bele megy (na jó azért nem vagyok olyan hülye, mint ő). Nikkitől sok mindent tanultam. Bár van év különbség köztünk, de engem az nem zavar. Kb. olyan érzés nálam mintha, egy könyvbarát lenne, aki csak a fejben létezik. 
(Tudom kicsit fantáziálok, de NO PROBLEM!)
A könyv érdekes is egyben. Nekem ezért tetszik. 
Még kell valamit mondanom? :DOldalszámok: 336
Kiadó: STUDIUM PLUSZ
Megjelenés: 2014
ISBN: 9786155463273


Leírás: 
Drágfy Gyöngyvér hétköznapi, budapesti kamasz lány. Na jó, azért nem teljesen. Apukája, aki mindenkit pillanatok alatt kiismer, és anyukája, aki állandóan halálra aggódja magát, ugyanis vámpír. Gondolom, ebből simán levontad a következtetést: Gyöngyvér is vámpír. Persze nem az a vérszívó fajta, aki denevér képében röpköd az éjszakában! Tök átlagosan élnek, mint bárki más. 
Szürke hétköznapjait egyik nap szörnyű igazságtalanság töri meg. Osztálytársa, a succubus Emmi álnoksága miatt eltanácsolják az iskolából. A hírhedt lidércvári gimnáziumba kerül, ahol ő az „új lány”, akinek meg kell próbálnia beilleszkedni. Miközben igyekszik barátokat szerezni, óriási csávába kerül, amiből még egy felnőttnek is nehéz lenne kimásznia. Szerencsére ott van Schuster Dani, a szép szemű farkasember, aki minden lépését figyeli…

Véleményem:
NAGYON JÓÓ! Nekem nagyon tetszik. EZ IS TÖBB KÖNYVBŐL ÁLL! Sorozat, mondom. A könyvnek eddig 3 része jelent meg.
Hát az én véleményem nem csak az, hogy jó, hanem még az is, hogy érdekes. Ez inkább nem annyira humoros könyv, hanem inkább komolyabb, mint a Zizi naplója. A könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik ezeket a vérfarkasos, vámpíros könyveket. Én szeretem a mai életet könyvben leírva, + hozzá berakva egy kis fantázia. (Ezt egy kicsit hülyén fogalmaztam meg)
Akkor ez lenne a én véleményem erről a könyvről.


Akkor ez lenne a bejegyzés. Remélem tetszett. Jaj, és remélem el is fogod olvasni a könyvet ha kíváncsi vagy!
És még annyi, hogy hamarosan a jön a 2. könyvajánlóm! (A könyv címe: Hex Hall, és annak második része: Demonglass)
Ezt a két könyvet IS nagyon szeretem, szóval azt is biztos be fogom pötyögni nektek!
Köszönöm még egyszer, hogy elolvastad!

"Az álmaimat csak egy hang segítheti meg."

Pusszant: Lilla


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szablon wykonała Nikumu
dla Zaczarowanych Szablonów.