2015. november 1.

Hogy írom én a blogomat? #2

Hali!


Mikor valami sok dolog jelez nekem, és így reagálok rá.
Anime: Oreimo
Drágaságaim akkor folytatom ezt is, mert mondtam, hogy talán lesz ennek második része, vagyis folytatása. Gondolkodtam, és ahogy látod, lesz második része. 
Láttam, hogy az első rész elég népszerű lett, szóval remélem ez is népszerű lesz. 
Ja, de még annyi, hogy ugye azért lett még második része, mert az előző híres lett. Na,hagyjuk már ezt abba. Akkor kezdem a bejegyzést, vagyis folytatom. Hol is hagytam abba? Ja, meg van. Tudom hol tartottam. Akkor kezdem! Egy napon nem csak egy bejegyzést kezdek el, hanem többet. És majd később átírom a dátumot. Mert ne tűnjön túl rosszul, hogy egy nap 5 bejegyzést is írok. Az már sok lenne. Remélem értitek. Ok, nem vagytok hülyék, szóval értitek. :D

Hát a blognál a designet nagyon ritkán én szoktam, csinálni (csak mondom nem ennél a blognál, hanem egy réginél), de inkább rendelek, vagy kérem a nővérem segítségét. De most már kezdek belejönni, szóval nem kell már segítség. De ha nagy a baj, akkor ja. 
A blognál szerintem nagyon oda kell figyelni. Mert, ha például sablont akarsz cserélni, akkor simán eltudod rontani, szóval figyelj oda. Nálam volt már ilyen, és nagyon rossz. 
Ha egy blogot elkezdesz szerintem kezdjed az alapokkal. Mi legyen a leírása, a címe. Aztán ha azzal kész vagy, akkor szerintem csinálj egy köszöntő bejegyzést az olvasóknak. Ha az is kész, még ne posztold ki, csak mentsd el. 
Lépj ki, és csinálj egy új oldalt. Csinálj egy olyat (szerintem), hogy rólam, és ennyi. A többi oldalt megcsinálod később.
Menj az Elrendezésre, és ha tudod, hogy kell egy sablont beilleszteni, akkor illeszd be. De ha nem tudod szívesen elmondom. Pár képet mutatok, hogy kell csinálni.
1.
1. Akkor úgy kell csinálni, hogy rá mész a Biztonsági mentés/Visszaállítás gombra.
2.
2. Látod, hogy ki ad egy kicsi téglalapot. Na, akkor azt ugye nem mondtam el, hogy milyen sablonra gondolok. Akkor mondom. Én a sablonokat innen szoktam letölteni. 
Kinézel magadnak egy sablont, amit aztán letudhatsz tölteni.  
Rámész arra amit bekarikáztam. Megnyitódik egy új oldal. Megnézed, hogy ZIP-e amit le akarsz tölteni. 

Látod, hogy raktam egy x-et, a piros karika mellé. Az azt jelenti, hogy nem jó az, mert RAR. A RAR nem jó a blogspot-ra.
Addig nézegeted, míg nem találsz egy ZIP-et. Na, találtál egyet! Töltsd le. 
(Ennyi lenne a második pont)

3.
3. Tudod mire kell rá menned, ha letöltesz egy képet. Akkor rámész, és ha például a 'Letöltésekbe' töltötted le a sablont, és látod, hogy ott van akkor KATT-rá, és látod, hogy ott vannak valamik. Fogd meg a Template dokumentumot, és húzd át a Letöltésekbe. Várj, míg átmásolja.
Átmásolta menj át, a bloggerre, és menj a "Fájl kiválasztása" gombra. Menj a letöltésekbe, és keresd meg a template dokumentumot, és aztán nyisd meg az oldalra. Menj a Közzététel gombra, és várj egy kicsit. Látod, hogy minden megváltozott. (Bocsi, de most nem mutatom meg képben, de remélem így érteni fogod.) 

Menj az elrendezésre. Írjál át mindent. Aztán úgy csinálod a blogodat, ahogy akarod, csak nehogy elrontsad. Akkor így kell ezt megcsinálni. Remélem segítettem. :3
Na, de ez az oldal nem design oldal, szóval térjünk vissza az elejére.
Az egész blogod kész. Menj vissza a köszöntő bejegyzésre, és tegyed közzé, a blogra. Nézd meg a blogodat, hogy milyen. 
Aztán írhatsz annyi bejegyzést amennyit szeretnél. 
Én így kezdtem a blogomat. Én csak segíteni akarok, hogy szerintem így csináld a blogod. De ha mást is csinálsz blognál, vagy másképp csinálod, nekem mindegy. Az a TE blogod, úgy csinálod, ahogy TE akarod. 
Akkor ezek lennének a blogger kezdőnek. 

Ha úgy nézzük még én is kezdő vagyok. Szóval hívjatok kezdőnek. 
Mikor életemben először csináltam egy blogot, azt hittem tök könnyű lesz. DE NEM! Nagyon nehéz. Az elején tényleg nagyon nehéz, de ha már annyiszor csinálod, egymás után, akkor megszokod, és nem lesz nehéz. 
Én a blogomat így írom. :)

Akkor ez lenne a második rész, és remélem ez is tetszett. Talán lesz még folytatása, mert még csomó minden van, amit elszeretnék mondogatni nektek.


"Az álmaimat csak egy hang segítheti meg"

Pusszant: Lilla5 megjegyzés:

 1. Jó bejegyzés lett!Egyébként nekem nagyon tetszik a blogod.Más véleményt nem tudok rá mondani, mint, hogy nagyon jó! :) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm! A te blogod is nagyon jó! Mindkettő nagyon jó! :3 Szurkolok a blogodnak! :D

   Törlés
 2. Szia! :)

  Még annyi, hogy vannak olyan blogok, ahol XML formátumban is le tudod tölteni a tartalmat. Graphic Poison, satöbbi :) Ez annyival másabb, hogy ha letöltöd csak ez az egy fálj lesz. Míg Zip-nél vannak képek stb..
  A blogod amúgy nagyon cuki és sok sikert hozzá! ;)
  Megy a feliratkozás!! (Majd ha nem baszakodik a gépem! :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Én is megtaláltam amit te mondasz, csak már megszoktam, hogy így csinálom meg. De azért köszönöm. És köszönöm a feliratkozást. Neked is szokott baszakodni a géped? Mostanában nekem is. :D :3

   Törlés
  2. Jah, állandóan :D Úgy felhúzza bennem a vizet, hogy az valami hihetetlen :D

   Törlés

Szablon wykonała Nikumu
dla Zaczarowanych Szablonów.